Maatregel 3. Dakisolatie

Naast gevel- en vloerisolatie is dakisolatie een van de meest gebruikte maatregelen om energie te besparen. Via het dak van de woning gaat er veel warmte en energie verloren. Door het tegenhouden van de warmte aan de onderzijde van het dak wordt het warmteverlies beperkt en stijgt het wooncomfort. Dakisolatie heeft voor u een dubbel effect, in de winter houdt deze de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. Zo behaalt u met dakisolatie optimaal resultaat met ‘warmere winters’ en ‘koelere zomers’.

Meerdere mogelijkheden

Dakisolatie kan bij woningen op verschillende manieren: isoleren met polyurethaan of isolatieplaten is het meest geschikt hiervoor. Beide isolatiemethoden worden aan de binnenkant van het dak aangebracht. De polyurethaan (of PUR) wordt tegen het dakbeschot aan gespoten en schuimt uit tot een hard goed isolerend schuim. Na het aanbrengen van de PUR kan het dak worden afgewerkt.

Isolatieplaten

Het verschil met de PUR is dat de isolatieplaten na de montage gelijk afgewerkt zijn. Zo kan de ontstane ruimte na isoleren als extra woon- en leefruimte worden gebruikt. Met deze isolatieplaten bespaart u op de energiekosten en creëert u op een eenvoudige manier extra woonruimte.