Energielabel

Heeft u verkoopplannen voor uw woning? Dan is een energielabel (of EPA label) vereist. Sinds korte tijd heeft de Nederlandse overheid een aantal nieuwe eisen ingevoerd met betrekking tot aan- of verkoop van (particuliere) woningen. Het verplicht stellen van een energielabel is één van de strengere regels, zonder een energielabel mag de woning niet meer verkocht worden. Energie Advies is door het IKOBKB volledig gecertificeerd voor het geven van Energielabels.

 

Wat is een energielabel?

 

Het energielabel (of woninglabel) ziet er ongeveer hetzelfde uit als het label voor witgoed-apparatuur en auto’s. Aan de hand van de huidige ‘energieprestaties’ wordt de woning geplaatst in een bepaalde categorie. Deze categorieën lopen van A (meest zuinig) tot G (meest onzuinig). Aan de hand van het energielabel kan de kopende partij gelijk zien of en hoe energiezuinig de woning is. Een energielabel kan alleen worden afgegeven door hiervoor speciaal opgeleide en gecertificeerde adviseurs.

 

Standaard maatregelen

Een energielabel is meer dan het alleen toekennen van een bepaalde categorie aan de woning. Naast deze kwalificatie is in het label ook een lijst met maatregelen te vinden die energiezuinig werken. Naast het toekennen van de categorie wordt er aan het energielabel een lijst met (standaard) maatregelen toegevoegd die energiezuinig werken. U kunt hierbij denken aan verschillende vormen van isolatie (bijv. spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie), het aanbrengen van HR++ glas of het plaatsen van een energiezuinige CV-ketel. Bent u op zoek naar een uitgebreid advies om uw woning energiezuinig te maken? Dan is en een maatwerkadvies wel op zijn plaats, met een maatwerkadvies krijgt u een geheel persoonlijk woonadvies, dit advies heeft als doel een fikse verlaging van de energiekosten. Meer informatie over dit maatwerkadvies vindt u hier.

 

Subsidie op energiebesparing

In diverse gemeenten en/of plaatsen is er subsidie op het energielabel of de uit te voeren maatregelen beschikbaar. Deze subsidiemogelijkheden variëren van een kosteloos energielabel (of korting hierop) tot subsidie op de te nemen maatregelen. Meer informatie over diverse subsidiemogelijkheden vindt u hier.

 

Meer informatie?

Wilt u uw woning verkopen maar beschikt deze nog niet over een energielabel? De adviseurs van Energie Advies B.V. maken graag een energielabel voor uw woning. Vraag hier een adviesgesprek aan, wij komen graag bij u langs.